Italiaformiding.dk
La Bella Italia
LA BELLA ITALIA


Ferieboliger, villaer, vingårde og hoteller
kør selv ferie med hjælp fra mennesker der elsker Italien

Copyright © Italiaformidling.dk
v/ Gert Tveen Hansen Postbox 256, DK-6330 Padborg - Tel: +45 74 67 24 30
Ligurien strækker sig fra den franske grænse, forbi Genova - som er regionshovedstad -
og ned til La Spezia. Liguria er berømt for sit milde klima, sine grønne bjerge, dejlige bugter og meget, smukke byer.
LIGURIA
Albenga
Imperia
Sestri Levante
Spotorno
Portovenere
Marina
Savona
Portofino. Både fra Rapallo og Sestri Levante kan De tage båden til Portofino, og nyd de store lystyachter i havnen. Der er en lille, let spadseretur ud til fyret, De skal bare gå op ad trappen til højre i havnen og så holde til venstre. Går De op gennem byen og videre, kan De gå turen til S.Fruttuoso, den tager ca 1½-2 timer. De kan evt. tage båden tilbage. De kan også tage båden til/fra Sestri Levante og Cinque Terre.
Le Cinque Terre. Er de fem byer som ligger på kysten nord for La Spezia. Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglio, Manarola og Riomaggiore. Tag toget fra Sestri Levante eller Sarzana/La Spezia til Riomaggiore og se havnen, hvor bådene bliver hejst op på husvæggene. Tag Kærlighedsstien til Manarola. Fra Manarola til Corniglia er stien, lige efter opstigningen ad trapperne, på en strækning på ca. 100 m smal og med en stejl afgrund, så tag evt. båd/tog til Vernazza. Herfra til Monterosso tager ca. 2 timer og er ufarlig. Fra Monterosso kan De så tage toget "hjem". Husk ordentlig fodtøj og drikkelse. Der kræves vandrekort. Der er mange,
gode restauranter i de forskellige byer. Smag også den lokale hvidvin, der høstes med stort besvær på de stejle skråninger.

Portovenere
er en smuk by, der ligger yderst ved indsejlingen til La Spezia, herfra kan man sejle til Cinque Terre. På den anden side af bugten ligger de smukke Lerici og Tellaro. La Spezia er Italiens største marineby, og har gode forretninger.
Cinque Terre og omegn
La Spezia
Portovenere
Arenzano
Ved kysten